Strongholdin mahti

Kuin kirkko - Kauniaisten rautatieasema!
Kuin kirkko – Kauniaisten rautatieasema!

Kauniainen 7.4.2015

On vaikea sanoin kuvata kiitollisuutta. Se on sitä, kun jäähyväisten hetkellä ei voi muuta kuin nielaista. Tekisi mieli sanoa jotakin, mutta sanat eivät tule. Saan vaivoin niiattua, ja kuiskattua: Kiitos.

Kyyneleet täyttävät silmät ja on vain pakko kävellä pois. Siinä me sitten kävelimme rinnakkain, kaksi pohjoisen tyttöä. Ei tarvinnut sanoa mitään, toinen ymmärsi. Ehkä eron hetkellä jätetystä katseesta välittyi se, mitä olisin halunnut sanoa. Miten tärkeää oli saada kutsu ja tulla mukaan, kuulua joukkoon ja tulla hyväksytyksi omana itsenään. Ja jatkaa matkaa yhdessä.

Huoneentaulu Stronholdissa. Kuva: Leo Stranius
Huoneentaulu Stronholdissa. Kuva: Leo Stranius

Joillekin olen kertonut saaneeni kutsun Strongholdiin. Muutamat tiesivät, minne olin menossa. Jotkut olivat vilpittömän iloisia siitä, että minut oli valittu. Jotkut epäilivät, mitä hyötyä minulle voi olla Jari Sarasvuon valmennuksesta. Monet kysyivät, paljonko maksan siitä ja epäilevät, kun kerron totuuden. Karavaani kulkee. Se on kaihon karavaani. Monet pyysivät kirjoittamaan kokemuksestani.

 

Mitä Stronghold minulle opetti?

On mahdotonta jakaa kaikkea. Minun muistiinpanoistani on eniten hyötyä itselleni. Oppiessaan ihminen aina rakentaa tietoa edellisen päälle ja oppimisen kontekstilla on merkitystä. Minä olen sulauttanut kokemukseni osaksi aiempaa osaamistani ja osa oppimisesta on koko ajan kesken. Prosessoin sitä parhaillaan, nytkin tätä kirjoittaessani. Mutta haluan tarjoilla Teille, rakkaat lukijat, ne rusinat. Niitä nimittäin voi tarjoilla myös erikseen, digitaaliselta kultatarjottimelta. Pyydän huomioimaan, että nämä rusinat tässä ovat irrallaan tarinasta. Sinun täytyy itse keksiä näiden ympärille tarina.

Mikään ei voi pysäyttää ideaa, jonka aika on tullut – törmäät siihen joka paikassa!

Luovien ihmisten on mahdollista tehdä ideoista ilmiöitä. Se ei kuitenkaan ole helppoa. Eikä kukaan voi tehdä sitä yksin.

Kaikki ei ole aina kivaa, vaan oppiakseen ja onnistuakseen ihmisen on vietettävä vaarallisia minuutteja vierailla vesillä.

Etsivä löytää – mutta eksynyt löytää parempaa.

Ei makeaa mahan täydeltä. Jos kiinnostuit, juttelen mielelläni aiheesta lisää! Koen kuuluvani Stronghold –heimoon ja olen suunnattoman onnellinen siitä.

Mitä olen saanut?

  • Uusia ystäviä, matkakumppaneita, jotka ymmärtävät minua.
  • Loistavia tarinoita, jotka opettavat paljon.
  • Mentorin ja coachin, jota haluan kuunnella.
  • Työkaluja, joita voin käyttää koko loppuelämäni ajan!

Meillä on toden totta aina äärettömästi vaihtoehtoja! Aina on olemassa myös joku parempi vaihtoehto. Sinä valitsit lukea tämän tekstin loppuun, mistä olen iloinen. Jos haluat tehdä minut vielä iloisemmaksi, anna minulle palautetta!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin