Sitä oikeaa etsimässä – ajatuksia työpaikan vaihtamisesta

Kuulun niihin ihmisiin, joille työ merkitsee paljon. Olen aina ollut kova tekemään töitä ja arvostanut pohjoisen ihmisten mainetta hyvinä työntekijöinä. Olen sitoutunut vahvasti työhön ja yrittänyt olla jokaiselle työnantajalleni hyvä sijoitus. Sillä työntekijä on aina työnantajalle investointi. Kokemuksen karttuessa itsekin kiinnittää huomiota siihen, millaisia asioita työpaikassa arvostaa.

Työhistoriani on vaikuttanut elämääni valtavasti. Se kertoo minusta paljon. Se kertoo vahvuuksistani, osaamisestani ja intohimoistani. Kun katson taaksepäin, on jokainen työpaikkani jättänyt minuun oman jälkensä. Jokaisessa työpaikassa olen oppinut erilaisia asioita paitsi toimialoista myös työyhteisöjen moninaisuudesta. Mitä paremmin työntekijät jakavat saman arvomaailman työnantajan kanssa, sitä uskottavampaa organisaation toiminta on.

Olen tehnyt ratkaisun siitä, että minun on aika vaihtaa työpaikkaa. Rakastan monipuolista työtäni viestintäpäällikkönä, mutta haluan asua samalla paikkakunnalla perheeni kanssa. Niinpä muutan vuodenvaihteessa takaisin Ouluun ja nyt on aika etsiä sieltä uusi työpaikka. Mutta mitä minä haluan tehdä? Kenen arvoihin haluan sitoutua? Kenelle annan aikani ja osaamiseni, sen punnitsemisen aika on nyt.

Jos ennen työnantaja valitsi työhaastattelujen perusteella työntekijänsä, nyt ajattelen niin, että minä työntekijänä mietin, kuka olisi minulle oikea työnantaja. Järjestän itseni työhaastatteluihin siksi, että löytäisin juuri sen oikean työnantajan, joka saa minut töihin. Haluan löytää juuri sen oikean tiimin, jonka kanssa pääsisimme yhdessä tuloksiin, joihin kukaan ei yksinään yltäisi.

Olen tehnyt surutyötä ja ikään kuin paketoinut nykyistä työtehtävääni jollekin muulle. Aika näyttää, kenelle. Työpaikkani saaminen ei ollut itsestäänselvyys. Olen saanut kokea, ettei valintani ollut yksimielinen ja etteivät kaikki todellakaan halunneet minua tuolle paikalle, jossa vielä syksyn olen. Mutta toisaalta, nämä taistelut saivat minut tekemään entistä enemmän töitä. Työnantajan eduksi kääntyi siis tämäkin etappi. Olen hyvin kiitollinen työnantajalleni ja työkavereilleni siitä tuesta, mitä olen työssäni saanut! Olen vahvasti kokenut, että olen ollut juuri oikealla paikalla.

Tunnen paljon heitä, jotka ovat olleet lähes koko ikänsä saman työnantajan palveluksessa. Lyhyemmät työsuhteet ovat kuitenkin yleisempiä. Minut on kasvatettu siihen, että tekevälle töitä löytyy. Tämän syksyn aikana kirkastan itselleni ajatuksen siitä, mitä haluan tehdä. Nyt lasken verkkoja vesille ja luotan siihen, että niin käy, kuin tarkoitettu on.

Kiitos, että olet mukana tällä matkallani, jota elämäksi kutsutaan.

Sinun, Harriettisi

Kuva: Kaisa Sirén

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin