Hurahdus porrastreeniin

Kuva: Ville U

Jopa oli hauskaa vaihtelua, kun puolisoni keksi viedä minut päivälenkille Kaakkurin liikuntamaahan. Otimme maastopyörät ja alkulämmittelyksi ajelimme sinne pyöräteitä pitkin. Perillä kokeilimme pyöräillä helppoa maastoreittiä, mutta kovin oli vielä lunta maassa ja paikoin polut liian pehmeänä. Oli mahtava päästä elämäni ensimmäistä kertaa tutustumaan liikuntaportaisiin!

Porrastreeni teki hyvää! Puisissa kuntoportaissa on 145 askelmaa. Otimme viiden kierroksen taktiikan. Kaksi ensimmäistä kierrosta menimme ihan kävellen, mutta sitten kolmannesta eteenpäin hölkäten. Keskisyke 129, maksimi 170 – joten todellakin treeni tuntui, vaikkei se kestänyt kuin 17 minuuttia. On mahtava saada kunnolla syke nousemaan. Pyöräilyt ja porrastreenit yhteensä veivät 1 h 36 minuuttia, Polarin mukaan lenkki kuluttu 583 kcal. Oikein hyvä!

Mikä porrastreenissä viehättää? Ainakin se on helppoa. Ei tarvitse ajatella mitään muuta, sen kun vain laittaa tassua toisen eteen ja kiipeää samalla ylöspäin. Tuli ihan sellainen olo, niin kuin olisi kiivennyt tikapuita pitkin taivaaseen, sen verran pitkät portaat olivat. Porrastreeniin saa vaihtelua, kun tietoisesti miettii, millä kohtaa jalalla astuu seuraavalle portaalle. Treeni on erilainen, jos astuu vain päkiällä tai koko jalkapohjalla.

Haluan ehdottomasti mennä liikuntaportaisiin uudelleen. Näin portaissa naisen, joka teki joka askeleella vielä kyykkäyksen. Huh! Portaissa vain mielikuvitus on rajana, yhdellä välineellä on periaatteessa mahdollisesta tehdä hyvin monipuolista treeniä.

Kuntoportaissa oli monenlaista kulkijaa. Yksi oli odottava äiti, joka ilmeisesti halusi, että synnytys käynnistyisi. Ikäihmisiä oli muutamia, he rupattelivat portaiden alapäässä ja jututtivat myös muita. Oli myös kaveriporukoita ja isejä ja poikia. Portaissa oli tasanteita, joilla pystyi hengähtämään. Näytti olevan niin, että portaita mentiin vain ylöspäin. Kaikki tulivat alaspäin portaiden viereen muodostunutta polkua pitkin.

Viereinen ulkokuntosali näytti myös vetäneen väkeä hyvin paikalle. Sinne täytyy suunnistaa myös joku kerta, nimittäin tämä kuntosali ei tarvitse jäsenyyttä tai Smartum seteleitä. Se odottaa siellä kuntoilijoita, jotka pääsevät treenaamaan ilmaiseksi. Samoin porrastreeniin on kaikille vapaa pääsy.

Hyvää alkavaa viikkoa!

-Harriet

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin