Himoksella Jumalaa kohtaamassa

Hengellisyys kiinnostaa ihmisiä

Jos et olisi koskaan kuullut musiikkia ja näkisit tanssijoita, miltä he mielestäsi näyttäisivät? Voi olla vaikea kuvitella maailmaa ilman musiikkia, mutta jos oikein yrität, niin ehkä pystyt siihen. Tanssijat saattaisivat näyttää oudoilta, jopa hulluilta. Miksi? Koska ilman musiikkia katsojan on vaikeampi ymmärtää, mistä tanssissa on kysymys.

Tämä sama ilmiö toistuu, kun ihmiset katsovat kristittyjen elämää ulkopuolelta. Se saattaa näyttää oudolta. Mutta jos yhtäkkiä huomaat kaipaavasi rukousta tai ajattelevasi hengellisiä asioita, Jumala kutsuu sinua.

Tule

Saatat haluta vastustaa tuota kutsua. Voi olla, että ajattelet, että joutuisit luopumaan niin monista asioista. Saatat kuvitella, että uskovaisten elämässä on niin paljon sääntöjä ja lakeja, ettet halua sellaisia elämääsi. Ja varmasti onkin erilaisia tapoja uskoa.

Minulle usko on antanut levollisuuden ja rauhan. Minusta elämä Jumalan kanssa on jännittävää. Enää Jumala ei ole minulle vain se suuri ja mahtava Luoja, joka on jossain kaukana ja korkealla, jolle rukoillaan täältä alhaalta maan päältä ulkoa opittuja iltarukouksia. Nykyään Jumala on minulle totta, hän vastaa minun rukouksiini ja puhuu minulle monin eri tavoin.

#NWHimos2018

Olin Himoksella New Wine –festareilla, koska haluan kohdata Jumalan. Toki voin tehdä sitä arjessani milloin vain, mutta jotenkin olen kokenut Jumalan läsnäolon siellä voimakkaammin, kuin missään muualla. Jumala on yliluonnollinen, enkä koskaan voi selittää auki kokemuksiani hänen kanssaan. Eikä minun tarvitsekaan. Ajattelen, että kyseessä on maailman tunnetuin salaisuus. Jonakin päivänä ymmärrän kaiken.

Jukka Jämsén opetti kuuntelevaa rukousta New Wine –kesätapahtumassa Himoksella. Hän on kirjoittanut myös kirjan Pelkkänä korvana (2018), jossa hän kertoo tuosta rukouksen tavasta. Olen itse ensimmäisen kerran päässyt rukoilemaan näin eräässä New Wine –retriitissä vuonna 2012. Tuo tapahtuma jotenkin uudisti minun uskoni ja minun tapani ajatella hengellisistä asioista.

Kun Jukka opetti, kirjoitin samalla laulun.

Yritän olla hiljaa, yritän kuunnella.
On niin levoton olo, tahdon rukoilla.
Mitä tahdot sanoa? Miten neuvot minua?
Avaan sydämeni, vaikka koen, etten osaa.

Yritänkö liikaa? Tahdon kuunnella.
On niin monta tietä mistä valita.
Minne ohjaat minua?
Voitko antaa rohkeutta?
vaan sydämeni, vaikka koen, etten osaa.

Jumala herättää meidät rukoilemaan.
Hän opettaa meitä vastaanottamaan.
Hän haluaa antaa meille ihan kaiken,
meidän tehtävämme on vain luottaa.

Tällä viikolla sain rohkaisua ja vahvistusta sille, että minun kuuluisi laulaa hengellisiä lauluja, joita olen tehnyt. Minulla on laulun tekemisen armolahja. Minun kuuluisi laulaa ja kertoa tarinoita siitä, millaisissa tilanteissa olen kirjoittanut laulut. Ehkä jo ensi syksynä rohkaistun ottamaan ensimmäisen askeleen tähän suuntaan.

Kiitos, että luit tämän kirjoituksen.

Sillä oli tarkoituksensa.

Sinun, Harriettisi

Lapset rakastavat olla Himoksella, tämä kuva aamu-uinnilta kuopuksen kanssa.
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin