Erilainen joulukalenteri

Oletko sinä jouluihminen? Minä olen. Rakastan joulua, sen tuoksuja ja valoja, sen makuja ja odotuksen tunnelmaa. Olen elämäni aikana toteuttanut erilaisia joulukalentereita ja tänä vuonna ajattelin, että toteutan itselleni hyvän olon joulukalenterin. Sain idean siitä, että tyttäreni halusi tehdä oman joulukalenterin pikkusiskolleen. Hänen ideoidessaan mukavia juttuja pohdin, että jotakin olen onnistunut tekemään oikein. Nyt he tekevät jo itse jouluyllätyksiä toisilleen ja minä voin järjestää itselleni pieniä hemmotteluhetkiä matkalla jouluun.

Monet kalenterin asiat ovat sellaisia, että niihin saa osallistua halutessaan koko perhe. Minulla on sydänkehikko, jossa on 24 erilaista koukkua. Teen jokaiselle päivälle oman pienen käärön, jonka sidon kauniilla nauhalla rullalle. Kalenterin voi aivan hyvin toteuttaa vaikkapa joulusukkaan tai pieneen pussukkaan. Tällaisia pikku kääröjä minä askartelen omaan kalenteriini.

 1. On sunnuntai, joulukuun ensimmäinen päivä. Sytytämme kotona adventtikynttilän. Menen kirkkoon laulamaan Hoosiannaa ja hemmottelen itseäni Vanhan pappilan adventtikahveilla. Illalla otan itselleni lepohetken Jouluradion parissa. Kukahan on esittänyt parhaan Hoosianna -version tänä jouluna?
 2. On maanantai, joulukuun toinen. Illalla laitan lasten kanssa jäälyhtyjä jäätymään. Toivottavasti on pakkasta!
 3. On tiistai, joulukuun kolmas. Tänään käymme lasten kanssa kirjastossa. Vietämme siellä mukavan hetken yhdessä ja lainaamme myös jouluaiheisia kirjoja.
 4. On joulukuun neljäs päivä. Sen kunniaksi käymme koko perheellä uimahallissa!
 5. Itsenäisyyspäivän aattona menemme Karjasillan kirkkoon Suzukikoulu Oktaavian joulukonserttiin. Sieltä saa takuuvarman joulutunnelman, kun lapset soittavat ja laulavat ihania joululauluja. Illalla rauhoitumme kotiin.
 6. Itsenäisyyspäivä. Tänään hemmottelen itseäni pitkällä kävelylenkillä, joka kulkee hautausmaan kautta. Sinne vien kynttilän ja muistamme sotiemme veteraaneja. Muistelen, miten lapsena laitoimme ikkunalle kaksi kynttilää. Tämän perinteen olen säilyttänyt omassa perheessäni.
 7. Joulukuun seitsemäs päivä. Pikkusiskon syntymäpäivän kunniaksi soitan hänelle ja keksimme yhdessä jotakin ihanaa! Teemme sitä, mitä hän haluaa tehdä!
 8. Toinen adventtikynttilä syttyy. Illalla menen kahvakuulatunnille ja sen jälkeen vielä fysioterapeuttiseen kehonhuoltoon.
 9. Joulukuun yhdeksäs. Tänään soitan pitkän puhelun ystävälle, joka asuu kaukana ja jonka kanssa en ole jutellut pitkään aikaan. Muistutan hänelle, miten tärkeä hän on minulle!
 10. Kymmenes päivä joulukuuta. Aloitamme joulusiivouksen. Siivous sujuu jouluradion tahtiin yhdessä perheen kanssa! Yhtenä päivänä ei tarvitse kaikkea tehdä.
 11. Keskiviikkona vietämme lasten kanssa lukuhetken. Luemme vuorotellen toisillemme joulutarinoita kynttilän valossa.
 12. Torstai on toivoa täynnä. Tänään menen hiihtämään ja hiihtolenkin jälkeen meillä onkin saunailta.
 13. Perjantai ja kolmastoista päivä. Päätän, että tämä on hyvä päivä! Kutsun ystäviä kylään laulamaan meille joululauluja!
 14. Lauantaina katsotaan joku mukava joulunalustapahtuma, johon osallistumme.
 15. Kolmas adventtikynttilä syttyy. Illalla sytytän paljon kynttilöitä ja vietän paljon aikaa tekemättä mitään, vain nauttien joulutunnelmasta.
 16. Eikö tänään ole hyvä päivä laittaa jo joulukuusi? Kuka sellaisen säännön on keksinyt, että kuusen voi laittaa vasta jouluaattona?
 17. Tänään menen kampaajalle. Vien hänelle pienen jouluyllätyksen ihan vain siksi, että hän on niin ihmeellinen. Illalla onkin meänkielisten joulukirkko. Kuulostaa niin mukavalta, etten voi jättää sitä väliin.
 18. Lapset saavat leipoa tänään torttuja ja pipareita. He rakastavat sitä, minä en. Yritän pysyä kohtuudessa herkuttelun kanssa. Illalla käyn sauvakävelylenkillä.
 19. Teen hemmottelevan jalkakylvyn itselleni ja lakkaan varpaankynnet joulun punaiseksi.
 20. Nautin siitä, että joulu lähestyy. Tänään menen ystävän kanssa kahville tai glögille.
 21. Elokuviin! Voi, miten mukavaa!
 22. Neljäs adventtikynttilä syttyy. Joulu on jo ovella. Teemme lasten kanssa jouluvideon tervehdykseksi isovanhemmille.
 23. Jouluaaton aattona menemme kirkkoon laulamaan kauneimpia joululauluja.
 24. On jouluaatto. Lapset tietävät jo, ettei joulupukkia ole olemassa. Siksipä lahjat ovat kuusen alla, jokaiselle jotakin aivan erityistä. Luemme jouluevankeliumin. Pysähdymme joulun ihmeen äärelle. 
Minun adventtini on sydämen muotoinen.

Hyvää adventin odotusta juuri sinulle! Rohkaisen sinua joko kopioimaan tämän minun kalenterini ja soveltamaan siitä itsellesi sopivan version – tai keksimään ihan ikioman, juuri sellaisen, jonka sinä tarvitset.


T: Harrietti

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin